De leukste plekken in Nederland voor een rondvaart

Geplaatst op

Als je wil genieten van een heerlijk dagje uit op het water, dan zijn er veel plekken in Nederland waar je terecht kunt. In deze blog willen we daarom graag een aantal leuke locaties voor een rondvaart met je delen.

Rondvaart in Amsterdam

Een van de plekken waar iedereen direct aan denkt bij het noemen van het woord rondvaart, Is natuurlijk de Nederlandse hoofdstad. Amsterdam is een stad die nagenoeg volledig is gebouwd rondom het idee van goederenvervoer over water. In Amsterdam vind je dan ook veel oude pakhuizen direct naast de grachten. Deze werden vroeger gebruikt voor de opslag van goederen die per boot aan de voordeur worden afgeleverd. Amsterdam is een prachtige stad die vandaag de dag heel veel gebruikt wordt was populaire toeristenbestemming. Dit betekent dan ook dat er veel bedrijven zijn die rondvaarten aanbieden in Amsterdam. Wij bevelen je toch aan om te kijken op de website van sloepdelen.nl voor een rondvaart in Amsterdam door een echte sloep te huren.

Rondvaart in Giethoorn

Giethoorn wordt wel eens het Venetië van Nederland genoemd. Dit prachtige dorp is heel bijzonder omdat het voor een groot deel de autowegen vervangt voor vaarwegen. Het is dan niet vreemd dat een hele hoop inwoners van Giethoorn ook een eigen bootje hebben die zijn gebruiken om niet alleen een gezellig tochtje te maken, maar ook voor alledaagse reisjes naar bijvoorbeeld winkels of restaurants. Deze bijzondere infrastructuur heeft er ook voor gezorgd dat veel mensen graag een boot willen gaan huren in Giethoorn. Het biedt namelijk een bijzonder schouwspel om te zien hoe persoonlijk verkeer te water helemaal tot zijn recht komt. 

Rondvaart in Rotterdam

Tenslotte willen we graag aandacht geven aan de tweede grootste stad van Nederland: Rotterdam. Rotterdam is de grootste haven van Nederland en er komen jaarlijks absurd veel containers binnen die vervolgens weer worden verscheept naar andere delen van de wereld. Rondvaart Rotterdam is dus in mindere zin en rondvaart waarbij je kunt genieten van Bijzondere architectuur en oude gebouwen, maar is er veel meer opgericht dat je kennismaakt met de nijverheid in de Rotterdamse haven. 

Gerelateerde berichten

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam laoreet viverra diam, at consectetur justo laoreet id. Orci varius natoque penatibus et...

Lees meer

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden