3 vaartips wanneer je een boot huurt

Geplaatst op

Nederland bestaat voor een zeer groot deel uit water in de vorm van zee, rivieren, meren en sloten. Kortom, een ideale omgeving om een boot te huren en het landschap op een unieke manier te leren kennen. Bovendien zorgt een plekje op het water voor rust en ontspanning. Veel mensen kiezen er in de zomermaanden dan ook voor om een boot te huren en samen met de kinderen of vrienden een heerlijk dagje op het water te beleven. Voor kleinere boten heb je zelfs geen vaarbewijs nodig, waardoor iedereen een boot kan huren. Toch gelden er verschillende regels op het water en zijn er bepaalde factoren waar je rekening mee moet houden tijdens je vaartocht. In dit blog geven we je dan ook enkele waardevolle tips die je nodig hebt om veilig en bewust te varen.

Afmetingen van de boot

Alvorens je een boot huurt is het verstandig om de afmetingen bij de verhuurder na te vragen. Zowel de vaarhoogte als hoe diep de boot in het water ligt, is van groot belang tijdens je geplande vaartocht. Zo voorkom je ernstige ongelukken, zoals een botsing met een te lage brug of het stranden van je boot. Naast de afmetingen van de boot is het dus ook van belang dat je goed op je omgeving let en niet zomaar onder iedere brug probeert door te varen. Bovendien is het belangrijk dat je niet zomaar overal gaat varen en de omgeving goed hebt verkend. 

Ken je omgeving

Nederland kent vele wateren die geschikt zijn om met je eigen boot te bevaren. Daarentegen zijn er ook natuurgebieden waar het verboden is om met een boot te varen. Bekijk dus altijd eerst of het is toegestaan voordat je een boot huurt. De hoofdstad is een van de populairste plekken om te varen. Je kunt dan ook eenvoudig een boot of sloep huren in Amsterdam. Met name de karakteristieke grachten en zijn grachtenpanden vormen een mooie bezienswaardigheid. Toch kun je er ook snel in verdwalen, omdat de grachten erg op elkaar lijken. We raden je dan ook aan om voordat je gaat varen een route uit te stippelen. Zo voorkom je dat je verdwaalt. 

Ben je verzekerd?

Met name op de grachten in Amsterdam zit een ongeluk in een klein hoekje. De wateren zijn zomers overvol en voorzien van lange, grote boten. Wanneer je een boot of sloep huurt is het dan ook verstandig om er zeker van te zijn dat je goed verzekerd bent. Zo voorkom je eventuele onvoorziene kosten die kunnen ontstaan bij een ongeluk of beschadiging aan de boot. 

Gerelateerde berichten

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam laoreet viverra diam, at consectetur justo laoreet id. Orci varius natoque penatibus et...

Lees meer

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden