De benodigdheden voor je boot

Geplaatst op

Een bootje varen is heerlijk. Je kunt helemaal opgaan op het ritme van de zee (of een meer, afhankelijk van je bootje en je wensen). Jij als booteigenaar weet dit natuurlijk als geen ander. Toch zijn sommigen meer aangelegd wat betreft boot kennis dan anderen. Om het wat gemakkelijker te maken voor je indien je die kennis niet hebt, bieden we in deze blog aan wat je nodig hebt voor je boot. Met onder andere veiligheidseisen en handige features voor je boot, zoals bootramen polycarbonaat, kom jij goed beslagen ten ijs (of water). De bootramen polycarbonaat worden vaak vergeten, maar kunnen zeer handig zijn.

Je boot zelf

De boot zelf moet natuurlijk van alle gemakken voorzien zijn. Het gebruik van bootramen polycarbonaat zal je reis in ieder geval een stuk comfortabeler maken. Bootramen polycarbonaat zijn namelijk ramen van zeer goede kwaliteit. Ook een motor en een zeil indien je een zeilboot hebt zijn van redelijk essentieel belang. Zelfs al vaar je het liefst met zeil, er kunnen tijden zijn dat een motor van toepassing is. Natuurlijk is het fijn om te beschikken over een toilet, een plek waar je kunt uitrusten (of dit nu een bed of een bank is) en een goed navigatiesysteem. 

Veiligheid

De eisen van veiligheid wat betreft boten verschillen per boot. Het is in ieder geval handig om een dodemansknop te hebben, zwemvesten voor allen die zich aan boord bevinden (in verschillende maten) en telefoons/radio’s zodat je altijd iemand kunt bereiken. Ook hier zijn bootramen polycarbonaat weer van toepassing. Deze bootramen polycarbonaat zijn zeer stevig en weerstaan elke storm. Ook als de zee wat heftiger wordt, hoef jij je met dit type ramen geen zorgen te maken. Daarnaast zijn verlichting en een brandblusser ook zeer aan te raden. 

 

De bemanning

In alle tijden, of je boot nu een vaarbewijs vereist of niet, is het handig om iemand aan boord te hebben die hierover beschikt. Mocht je dit niet hebben, zorg dan dat ten minste één persoon de regels van alle vaarwateren begrijpt. Als je iemand met een vaarbewijs aan boord hebt, is dit handig omdat diegene dan altijd kan ingrijpen als er iets gebeurt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden