Wat valt er allemaal te doen in Amsterdam?

Geplaatst op

De hoofdstad is aantrekkelijk voor zowel Nederland als toeristen. Je kunt er van alles doen om je de hele dag te vermaken. Omdat er zoveel is, moet je toch wel echt een keuze maken. In deze blog gaan we je helpen om er een geweldige dag van te maken. Wij gaan je vertellen wat er allemaal te doen is in Amsterdam! Lees snel verder.

Cultuur

Amsterdam is een echte cultuurstad dat zie je direct als je het centrum binnen wandelt. Je loopt het station uit en je ervaart de drukte en de gezelligheid. Een cultuurstad heeft veel te bieden, zoals musea en schouwburgen. Er zijn grote musea die je kunt bezoeken in Amsterdam, zoals het Van Gogh museum, het Rijksmuseum en het stedelijk museum. Deze musea herbergen de werken van grote schilders als Rembrandt en andere kunstenaars. Je kunt er dagen vertoeven, maar als je een dag hebt zou je een keuze kunnen maken uit deze drie musea. Het Rijksmuseum laat vooral de vaderlandse kunt zien uit de 17e eeuw, ook wel de Gouden eeuw genoemd, het Van Gogh meer de kunst Van de 19e eeuw.

Culinair 

Naast een cultuurstad is Amsterdam ook echt een culinaire stad. Er zijn honderden restaurants waar je heerlijk kunt eten. Hou je van Grieks, Marokkaans, Chinees, Amerikaans, Nederlands, whatever, er zijn talloze keukens waarmee je jezelf kunt vermaken! Het is heerlijk om met vrienden en familie uit eten te gaan om samen het leven te vieren. Talloze kroegjes en speciale bierbrouwerijen zijn er om de gezelligheid naar een hoogtepunt te brengen.

Dans

Wanneer je naar het culinaire en het culturele nog niet moe bent, is er ook nog de nacht waar je in kunt verdwalen. Dansen is een geliefde activiteit in Amsterdam, er zijn talloze clubs en festivals waar je op de elektronische dansmuziek kunt dansen. Daarom is Amsterdam ook wel echt een housestad. Kijk voordat je gaat wat er te doen is op dit gebied, door gewoon de agenda van de grote clubs te bekijken.

Rondvaart

In combinatie met al deze activiteiten is een rondvaart echt een ideale toevoeging aan de dag. Vanuit de boot zie je Amsterdam vanuit een heel andere invalshoek. Daarbij is ook een stuk rustiger dan lopen over de straten van Amsterdam, die toch wel hectisch kunnen zijn door alle toeristen en Amsterdammers die ergens naartoe moeten. Met een boot kun je een eenvoudige rondvaart houden zonder dat je daar een vaarbewijs voor nodig hebt. Dus een bootje huren in Amsterdam is een ideale activiteit.

Conclusie

Er zijn superveel dingen te doen in Amsterdam en we hopen dat je de leukste voor jezelf eruit vist, laat je inspireren! Veel succes en plezier en geniet van je rondvaart. Blijft onze blogs lezen, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de hoofdstad en alle andere leuke steden in Nederland.

Gerelateerde berichten

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam laoreet viverra diam, at consectetur justo laoreet id. Orci varius natoque penatibus et...

Lees meer

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden