Welke aansprakelijkheidsverzekering nodig bij boot huren?

Geplaatst op

Wanneer je een boot gaat huren is het belangrijk om te weten hoe het zit met de aansprakelijkheidsverzekering. Dit gaan we met je doornemen in deze blog. Kijk ook op verzekering.nl om te weten hoe je het beste een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kunt regelen. 

Een boot huren en aansprakelijkheidsverzekering

Veel mensen denken dat het genoeg is om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben als je een boot gaat huren. Toch zijn er nog wel wat dingen die anders zijn bij een boot huren. Zo dekt een aansprakelijkheidsverzekering schade wanneer de boot, we hebben het hier over een motorboot, minder dan vier pk heeft. Daarnaast is het erg belangrijk dat je kijkt of de verhuurder van de boot een verzekering heeft. Dit is wel nodig, want dan is de schade die jij aanbrengt aan iemand anders gedekt. We noemen deze verzekering een pleziervaartuigenverzekering. Kijk of jouw aansprakelijkheidsverzekering ook een cascoverzekering in zich heeft. Het is belangrijk dat dit soort dingen helder zijn, anders kun je in de toekomst problemen verwachten. Het kan voorkomen dat in de voorwaarden van de huur staat dat alle schade op de huurder verhaald gaat worden. Wees je hiervan bewust, ga dus niet onverzekerd een boot huren.

Tips om ongelukken te voorkomen

Er zijn een aantal manieren om veiliger te varen, zo kun je bijvoorbeeld denken aan niet te veel alcohol nuttigen tijdens de vaart, in Amsterdam kan het bijvoorbeeld nog wel eens verleidelijk zijn om een paar pilsjes te pakken aan boord, doe dit niet als je de kapitein bent. Wees je bewust van de verschillende vaarregels op het water, alleen op deze manier kun je samen met de andere leden op het water genieten van een fijne dag. Laat je niet te veel afleiden door de opvarenden, jij bent de kapitein dus je houdt alles goed in de gaten. Wanneer je niet op de hoogte bent van de vaarregels in Nederland, dan raden we je aan om, voordat je de boot gaat huren, je hier op in te lezen. Vaar nooit harder dan de toegestane snelheid, hierdoor heb je meer tijd om te remmen en zul je gemakkelijker kunnen anticiperen op onhandige situatie op het water.

Gerelateerde berichten

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam laoreet viverra diam, at consectetur justo laoreet id. Orci varius natoque penatibus et...

Lees meer

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden