3 bijzonder leuke locaties voor een rondvaart

Geplaatst op

Voor een bijzondere vakantie-ervaring hoef je niet ver te reizen. Je hoeft zelfs niet eens het land uit! Er zijn veel leuke plekken in Nederland waar je fantastisch kunt genieten van architectuur, omgeving en dat natuurlijk in de vorm van een rondvaart. Nu is een rondvaart natuurlijk niet overal even goed mogelijk, maar we willen wel een aantal plekken bij je onder de aandacht brengen waar je kunt genieten met vrienden, familie of collega´s. Je hoeft er in de meeste gevallen niet langer dan een uurtje of twee voor met de auto op pad te gaan. In deze blog geven we je daarom een paar echte tips voor waar je in Nederland een fantastische rondvaart kunt ervaren.

Locatie #1: een rondvaart in Amsterdam

Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Het is de door toeristen meest bezochte stad in Nederland. Duizenden toeristen lopen bijna dagelijks rond tussen de inwoners van de stad. Amsterdam staat natuurlijk erg bekend om haar grachten en daar komen dan ook erg veel mensen op af. Het is misschien wat aan de drukke kant, maar in Amsterdam kun je zeer leuke rondvaarten doen zoals tijdens het Amsterdam Light Festival of tijdens een warme zomerdag.

Locatie #2: een rondvaart in Giethoorn

Giethoorn is een erg bijzondere gemeente die ook wel bekend staat als ons eigen Venetië. Dat komt omdat er naast het gebruikelijke verkeer op de fiets, in de auto of met de bus, men er ook veel per boot reist. Sommige delen van Giethoorn zijn zelfs nog makkelijker te bereiken per boot, dan wanneer je de auto zou pakken. Het is dan ook niet vreemd dat veel inwoners van Giethoorn vaak ook een eigen bootje hebben. Als je een uitstapje overweegt, dan kun je zelfs ook nog zelf een bootje huren in Giethoorn. Zo kun je je eigen route van te voren bepalen en zelf achter ¨het stuur¨ kruipen!

Locatie #3: een rondvaart in Utrecht

Utrecht is een van de oudste steden van ons land. Daarin verschilt de stad dan ook ten opzichte van wanneer je een rondvaart doet door een nieuwere stad zoals Amsterdam. Waar Amsterdam vol staat met pakhuizen, zul je in de binnenstad van Utrecht meer kleinschalige opslagplekken vinden die zijn omgetoverd tot restaurants en café´s. De grachten van Utrecht hebben ook een kade die stukken lager ligt dan de kaden in Amsterdam. Daardoor kun je dus veel gemakkelijker aanmeren en even een hapje of een drankje doen.

Gerelateerde berichten

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam laoreet viverra diam, at consectetur justo laoreet id. Orci varius natoque penatibus et...

Lees meer

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden