Beginnersfouten van mensen met een nieuwe jacht

Geplaatst op

Je hebt net eindelijk getekend voor je eerste droomjacht bij jouw jachtmakelaar naar keuze en kan niet wachten om het open water op te gaan. Veel beginnende jachteigenaren vergeten soms dat het niet niks om een jacht te besturen. Wij geven je een aantal tips voor een kickstart op jouw jacht.

Sturen doe je met beleid

Met een jacht moet je altijd opletten dat je niet te kort en snel stuurt. Het kan er misschien stoer uitzien, maar met beleid sturen, dáár kom je het verste mee. Bestuur je schip met liefde: stuur met langzame bewegingen en je zult een geweldige start maken in de wereld van de chique yachting.

De kledij op een jacht is belangrijk

Het kan verleidelijk zijn om gewoon in korte broek en sandalen uit bed te springen en het water op te gaan. Echter is het belangrijk om genoeg lagen bij je te hebben. Het weer op het water kan namelijk sterk verschillen van de kust. Met alleen maar een korte broek aan, kan het erg koud worden op het water. Het advies is daarom ook om genoeg windbrekende en waterdicht kledij mee te nemen.

Controleer je anker

Controleer voor het varen het anker en de bijbehorende ketting. Je wilt geen ketting die gedraaid of in de knoop ligt als je tijdens je reis een snel voor anker moet. Soms is het voor noodgevallen nodig dat je snel voor anker gaat, maar een ankerketting die in de knoop zit kan dat hele proces een beetje vertragen. Wees slim, wees voorbereid en controleer dat anker.

Pluis je route van tevoren goed uit

Terwijl je op zee bent, kunt je je aten afleiden door je vrienden of andere gasten op jouw jacht, het prachtige landschap, het mooie weer en allerlei andere zaken. Maar zorg ervoor dat je een bestemmingsplan heeft en weet waar je je bevindt. Een goede navigatie en gps-systeem is key!

Gerelateerde berichten

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam laoreet viverra diam, at consectetur justo laoreet id. Orci varius natoque penatibus et...

Lees meer

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden