De leukste plekken in Nederland voor een rondvaart

Geplaatst op

Rondvaarttochten zijn razend populair! Niet alleen bij toeristen uit het buitenland, maar ook bij Nederlanders zelf. Niet iedere Nederlander heeft namelijk in de buurt van zijn leefomgeving de gelegenheid om te kunnen genieten van een middagje rondvaren. Gelukkig is Nederland een klein land en is het voor veel mensen niet lastig om een uurtje of twee uurtjes in de auto te zitten. Maar waar ga je nu naartoe als je een rondvaart wil doen? In deze blog delen we met jou welke locaties in Nederland je definitief zult slagen voor een gezellig dagje op het water!

Locatie #1: Amsterdam

Amsterdam is de meest bezochte stad in ons land. Niet alleen door forenzen die werken in de stad. Enorme aantallen toeristen bezoeken jaarlijks onze hoofdstad. Hoewel er bijzondere attracties zijn zoals de coffeeshops en De Wallen, komen veel toeristen er ook naartoe om een andere reden, namelijk de kanalen en de architectuur van de stad.

In Amsterdam worden daarom ook tientallen, zo niet honderden rondvaarten per dag georganiseerd. Het is tevens ook niet nodig dat de rondvaart een simpele rit per boot hoeft te zijn. Er zijn mogelijkheden om een rondvaart te doen compleet met een verzorgde lunch en/of diner. Wil je graag een leuke rondvaart maken door Amsterdam? Dan adviseren wij je van harte om je reservering te doen bij Amsterdam Boat Events. Hier kun je een heuse dinner cruise in Amsterdam organiseren.

Locatie #2: Giethoorn

Giethoorn is een prachtige gemeente die ook wel eens het Venetië van Nederland wordt genoemd. En dat is niet zonder reden! Giethoorn heeft een dusdanig bijzonder waterwegennetwerk dat het vele bezoekers en toeristen trekt. Sommige woningen zijn zelfs niet eens te bereiken met de gebruikelijke vervoersmiddelen, zoals de fiets, personenauto of met de bus. Deze huizen zijn enkel te bereiken per boot. Het is dan ook niet vreemd dat veel inwoners van Giethoorn naast een fiets en personenauto, vaak een motorbootje voor de deur of bij de achtertuin hebben liggen.

Locatie #3: Vinkeveen

We moeten heel eerlijk zijn: een rondvaart in de regio van Vinkeveen is iets anders dan bovengenoemde locaties. In Vinkeveen zul je namelijk vooral zelf de boot besturen en rondvaren op de Vinkeveense plassen. Het is dus niet echt een rondvaart, maar je vaart wel rond!

Gerelateerde berichten

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam laoreet viverra diam, at consectetur justo laoreet id. Orci varius natoque penatibus et...

Lees meer

Over ons

We nemen je mee op een rondvaart langs ideeën. Lees onze artikelen hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ waterlelie-rondvaart.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden